Vartalotyypit

Oletko koskaan miettinyt mikä vartalotyyppi mahdat olla? Mietitkö miksi jokin vaate näyttää ystäväsi yllä loistavalta ja sinun ylläsi.. no … ehkäpä suorastaan kamalalta…?

 Entä sitten mallit, jotka esittelevät meille kauden uutuuksia, heillä kaikki näyttää hyvältä, oli vaate sitten minkä muotoinen ja mallinen tahansa. Mallit ovatkin yleensä H-vartalotyyppejä, pitkiä ja hoikkia. Harvoin Catwalkeilla näkee kurvikasta X- tai A-vartaloa… saati sitten O-vartaloa. Mistä tai miten sitten tunnistaa oman vartalotyyppinsä?

Monet H-vartalotyypit luokittelevat itsensä X-vartaloiksi! Muista, että X on kurvikas ja H-vartalotyypillä voi myös olla se vyötärö. Joskus olen myös kuullut, että kun on rintava ja lanteikas / kurvikas lantiolta, on omasta mielestä X!! Hartioiden leveys suhteessa lantioon määrittelee mikä vartalotyyppi olet, ei se oletko rintava vai et!! Jokainen vartalo on yksilö, joten antamani vinkit ovat perusoppeja joista on hyvä lähteä liikkeelle. Vartalotyyppejä voidaan myös analysoida ns. osa kerrallaan jolloin saadaan tarkat ja yksilölliset tiedot ja neuvot pukeutumiseen.

Tässä pieniä vinkkejä oman vartalon vertailuun;

Näyttökuva 2016-03-29 kello 20.49.10

H-vartalo;  hartialinja ja lantio saman levyiset. Lyhyt hieman erottuva vyötärö tai ei vyötärölinjaa ollenkaan. Hartiat voivat olla kulmikkaat tai ns. pehmeän suorat. (Monet mallit ovat H-vartaloita) Voi olla yhtä hyvin pieni rintainen kuin rintavakin.

  Y-vartalo; harteikas, selkeästi kulmikkaat ja voimakkaat hartiat, voi joskus olla myös rintava. Kapea lanteinen ja hoikat jalat.                         (Monet keski-ikäiset tai vanhemmat naiset ovat yleensä Y-vartaloita; rintava, harteikas olematta sporttinen, tasapaksu vatsan seutu, hoikat jalat sekä kapea lantio ja olematon takapuoli, ja mm. monet urheilijat ovat lihaksikkaita Y-vartaloita)

Y-vartalo; harteikas, selkeästi kulmikkaat ja voimakkaat hartiat, voi joskus olla myös rintava. Kapea lanteinen ja hoikat jalat.                         (Monet keski-ikäiset tai vanhemmat naiset ovat yleensä Y-vartaloita; rintava, harteikas olematta sporttinen, tasapaksu vatsan seutu, hoikat jalat sekä kapea lantio ja olematon takapuoli, ja mm. monet urheilijat ovat lihaksikkaita Y-vartaloita)

A-vartalo; kapea hartialinja, pienet rinnat, kapea vyötärö. Lanteikas, jalat voivat olla tukevahkot kautta linjan tai hoikat. Ylä- ja alavartalo selkeästi eri paria.

A-vartalo; kapea hartialinja, pienet rinnat, kapea vyötärö. Lanteikas, jalat voivat olla tukevahkot kautta linjan tai hoikat. Ylä- ja alavartalo selkeästi eri paria.

X- vartalo; kurvikas ja naisellinen. Rintava, hartialinja samassa lantion linjan kanssa. Pyöreät reidet ja lantion kaari, hoikat pohkeet ja käsivarret. Kapea naisellinen vyötärö. X-vartalosta voi olla myös kulmikkaampi versio. (Marilyn Monroe oli X-vartalo)  

X- vartalo; kurvikas ja naisellinen. Rintava, hartialinja samassa lantion linjan kanssa. Pyöreät reidet ja lantion kaari, hoikat pohkeet ja käsivarret. Kapea naisellinen vyötärö. X-vartalosta voi olla myös kulmikkaampi versio. (Marilyn Monroe oli X-vartalo)

O-vartalo;  eli Omena-vartalo. Pyöreät ja ns. luisut olkapäät, pyöreät olka- ja käsivarret, selkeästi vatsaa tai erittäin tukeva keskivartalo, pyöreät reidet, jalat voivat olla hoikat tai tukevat.  Kuvat © Satu Tapola / samatablogs

O-vartalo;  eli Omena-vartalo. Pyöreät ja ns. luisut olkapäät, pyöreät olka- ja käsivarret, selkeästi vatsaa tai erittäin tukeva keskivartalo, pyöreät reidet, jalat voivat olla hoikat tai tukevat.

Kuvat © Satu Tapola / samatablogsKirjoittaja:

Olen muodista, kauneudesta ja hyvinvoinnista kiinnostunut nainen. Asun Helsingissä, toistaiseksi yhdessä poikani ja kissani kanssa. Kirjoitan blogiini mitä mieleeni juolahtaa, joskus ehkä jopa sarkastisestikin. Yritän nauttia elämästä ja sen kaikista puolista täysillä. Koen, että olen kasvanut ihmisenä viimeisten vuosien aikana enemmän kuin koskaan, sen verran on tapahtunut. Uskallan sanoa ääneen ajatukseni, uskallan olla se joka kysyy ja ennen kaikkea uskallan iloita myös muiden puolesta. Juuri nyt koen olevani valmis muutokseen, uuteen suuntaan ja alkuun. Katsotaan mitä elämällä on minulle annettavaa❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.