Vierailulla Meillä kotona -ohjelmassa!

Viime viikolla sain yllättävän pyynnön/ kyselyn työkaveriltani; menisinkö Radio Suomen ohjelmaan puhumaan pukeutumisen vaikeudesta ja miksi naiset aina haluavat peittää oman päänsä sisällä luomiaan ongelmakohtia? En sen enempää miettinyt asiaa, vaan lupauduin. (Myöhemmin kyllä mietin, että mihinkähän nyt lupauduin?? Se itsesuojeluvaisto ei taaskaan toiminut 🙂 )

Joten tiistaina suoraan lähetykseen Radio Suomeen yhdessä aikuisblokkaaja Marjo Kauppilan kanssa (blogiin pääset tästä) , hieman jännittyneenä ja hermostuneena.

Meidät otti vastaan  Radio Suomen toimittaja Päivi Nieminen ja illan juontajana toimi Paula Jokimies, molemmat aivan mahtavia persoonia eikä jännityskään enää vaivannut. Uskomatonta kyllä, välillä en edes muistanut olevani radiossa.

Meillä oli antoista keskustelu naisten, ja miksei miestenkin, komplekseista omaa vartaloaan kohtaan. Miksi aina halutaan peittää tiettyjä kohtia vartalossa? Komplekseja löytyy niin vatsamakkaroista, polvista kuin käsivarsista! Ja miksi me olemme turhan kriittisiä itseämme kohtaan? Mistä oikein juontuu epävarmuutemme?

Varmasti voimme saada jo lapsena käyttäytymismallia oman äidin pukeutumisesta ja komplekseista. Tai jokin nuorena koettu kaverien asiaton kommentointi voi satuttaa vielä aikuisenakin. Oma äitini on romanttinen pukeutuja, ja kun oikein muistelen hän on ollut aina ylpeä omasta itsestään… paitsi siitä pömpöttävästä vatsasta!! Myös minulla on vatsakompleksi ja se ärsyttävä kaksoisleuka, joka on ilmestynyt näin vanhemmiten.

Olen löytänyt oman tyylini ja olen sinut itseni kanssa. Tosin olen erittäin kriittinen persoona siinä vaiheessa kun olen sovituskopissa, pienikin vaatteen leikkaus joka sotii ”kriteereitäni” vastaan ei käy.. muotoilu väärässä kohdassa, liian suora tai muuten telttamainen, saa minut hylkäämään vaatteen jota ystäväni saattavat kilvan kehua. Toisaalta taas voin yllättää ja ostaa jotain todella näyttävää ja erikoista, käyttääkseni sitä juuri siksi että se on näyttävä.. eikä edes välttämättä ole se ”täydellisin” vaate minulle.. Mutta juuri siitä syystä, että nautin vaatteen luomasta fiiliksestä saan sen näyttämään törkeän hyvältä ja juuri minulle sopivalta!

Meidän ei kannattaisi olla niin ankaria omaa vartaloamme kohtaan, olemme kaikki kauniita ja meillä jokaisella on omat parhaat puolemme kuin ne huonotkin puolet! Kukaan ei ole täydellinen. Ja sitäpaitsi kun on oikeat mittasuhteet, muodot ja leikkaukset vaatteissa.. vaate kuin vaate näyttää hyvältä ja tekee varman olon kantajalleen.

Jos tuntuu ettei löydä omaa tyyliään, aina voi kääntyä ammattilaisen puoleen. Oikea ammattilainen löytää sen kadonneen tyylipersoonan ja ne oikeat juuri sinulle sopivat vaatteet! Kokeile, voit yllättyä positiivisesti!

(Muuten; pieni vinkki niille käsivarsien piilotteluille.. EI! Se ei ole bolero vaan itsestään ruskettavaa voidetta ja pashmina juhlamekon kaveriksi. Bolero saattaa liikaa peittää mekon mallia ja jos se on erivärinen kuin mekko tuloksena voi olla vartalon korostamista juuri ns. ”väärästä” kohtaa!)

Olen koulutukseltani pukeutumisneuvojamestari ja työskentelen vaatteiden parissa ammatikseni.

(Saatoit varmaan ihmetellä mistä ihmeestä tiedän tai miksi juuri minä olin Radio Suomen Kaikki Kotona ohjelmassa. Ja saattoi vaikuttaa sekin, että olen suorasanainen ja sanavalmis:))

 Kiitokset Marjolle, mahtava nainen!

Miten pahalla silmällä naiset katsovat itseään?
Satu, Marjo ja Radio Suomen toimittajat
Marjo Kauppila blogisti ja Satu Tapola pukeutumisneuvojamestari

Marjo Kauppila blogisti ja Satu Tapola pukeutumisneuvoja mestariKirjoittaja:

Olen muodista, kauneudesta ja hyvinvoinnista kiinnostunut nainen. Asun Helsingissä, toistaiseksi yhdessä poikani ja kissani kanssa. Kirjoitan blogiini mitä mieleeni juolahtaa, joskus ehkä jopa sarkastisestikin. Yritän nauttia elämästä ja sen kaikista puolista täysillä. Koen, että olen kasvanut ihmisenä viimeisten vuosien aikana enemmän kuin koskaan, sen verran on tapahtunut. Uskallan sanoa ääneen ajatukseni, uskallan olla se joka kysyy ja ennen kaikkea uskallan iloita myös muiden puolesta. Juuri nyt koen olevani valmis muutokseen, uuteen suuntaan ja alkuun. Katsotaan mitä elämällä on minulle annettavaa❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.