VARTALOTYYPIT JA PUKEUTUMINEN

Mielestäni pukeutumista ei saa ottaa liian vakavasti! Pukeutuminen on hauskaa ja inspiroivaa.

On tiettyjä tilanteita kuten; juhlat ja niiden pukeutumiskoodit tai työelämän pukeutumiskoodit, jolloin joutuu noudattamaan tiettyjä sääntöjä. Aina vaan ei voi pukeutua niin kuin haluaisi! 

Olen huomannut, että perinteinen pukeutumisneuvonta on jäänyt enemmän taka-alalle ja on siirrytty stailaukseen. Olen myös kuullut kommentteja kuinka, joidenkin mielestä pukeutumisneuvonta on vanhanaikaista. Miten vain, mutta pukeutumisneuvonta auttaa peruspuvuston luomisessa, ottaa huomioon henkilön tyylipersoonan ja mittasuhteet. Eikä tee kenestäkään väkisin muodikasta, vaan jos olet luonnollinen tai klassinen tyylipersoona rakennetaan asukokonaisuutesi sen mukaan.

 Henkilön stailaus ei ole sama asia kuin perinteinen pukeutumisneuvonta. Stailaaja usein miettii mikä on muodikasta ja miten voisi räväkälläkin tavalla yhdistellä värejä, kuoseja ja asukokonaisuuksia. Usein mittasuhteet ja tyylipersoonat unohdetaan kokonaan. Useimmat muuttumisleikit televisiossa ovatkin stailausta, ei pukeutumisneuvontaa. 

Olen itse pukeutumisneuvoja mestari ja muistan kun opiskelin, muutuin ihan älyttömän tarkaksi. Katsoin kaikki mittasuhteet, muodot, mallit, missä kohtaa oli taskut, mihin päättyi hameen helma tai housujen lahkeet. Oliko kaksirivinapitusta, minkä muotoinen ja kokoinen käsilaukkuni tai kassini oli…. ja vaikka mitä! Pitkään nipotin ”vähän” kaikesta!

En ollut enää se impulsiivinen pukeutuja. Toisaalta hyvä, toisaalta huono asia. Nykyään katson vaatteiden muotoja, mittasuhteita ja leikkauksia kun ostan vaatteita ja tunnustan olevani erityisen tarkka väreissä (ns. epäsuotuisilla väreillä voi vanhentaa itseään turhaan 10 vuotta), Joskus saatan ostaa jonkin vaatteen joka ei ole täydellinen, vain siitä syystä koska pidän siitä.

 Olen ns. Dramaattinen tyylipersoona. Voin yhdistellä iltakäyttöön tarkoitettuja asusteita päivään jne.. Voin pukeutua arkisin vaatteisiin, jotka joidenkin mielestä kuuluvat vain iltaan tai juhlaan. Mökilläkään ollessani en käytä ”virttyneitä” ja ”vanhoja kauhtanoita”, kuten jotkut. Vaan olen vapaa-ajan vaatteissa, joita voin pitää myös kaupungissa. Haluan näyttää hyvältä🌹

 Töissä joutuu olemaan maltillisempi, joten yritän tuoda persoonaani esiin koruilla tai muilla asusteilla. Tosin niissäkin joudun joskus miettimään sopivatko ne töihin. Vapaa-aika on sitten toinen juttu. Minusta on kiva kokeilla erilaisia ideoita, kaikki ei tietenkään toimi. Mutta sanotaan nyt kaikille muillekin se; pistä omaa persoonaa peliin, kokeile, sovittele, yhdistele ja ylläty!

Muista että mittasuhteet tekevät vaatteesta kuin vaatteesta hyvännäköisen, oli se vaate sitten halpa tai kallis.

Laitan muutaman kuvan, joista voi ottaa vinkkejä omaan pukeutumiseen ja löytää kenties sopivat mallit juuri omalle vartalotyypille.

X-vartalotyyppi; vaatteiden muodot ja leikkaukset sopivat kurvikkaalle. 

x-kurvikas-2016-03-29-kello-20-42-32

Y-vartalotyyppi; vaatteiden muodot ja leikkaukset tasapainottavat hartioita ja tuovat volyymia lantiolle. 

y-vartalo-mansikka

H-vartalotyyppi; Usein vyötärö kateissa, vaatteiden leikkauksilla tuodaan ”vyötärölinjaa” esiin, Itse kuulun tähän vartalotyyppiin. ( virallisesti olen ”pehmeän” suora)

suora-h-2016-03-29-kello-20-43-30

A-vartalotyyppi; Korostetaan pientä ja kapeaa hartialinjaa, alaosan leikkaukset istuvia ja suoria, ei liikaa volyymia lantion leveimpään kohtaan. 

paaryna-2016-03-29-kello-20-39-03

O-vartalotyyppi; ryhdikkäät materiaalit, viistot leikkaukset, hameeksi käy usein kapea linjainen hame. Ei korosteta vatsanseutua.

o-omena-2016-03-29-kello-20-41-48

kuvat ja teksti ©Satu Tapola / SamatablogsKirjoittaja:

Olen muodista, kauneudesta ja hyvinvoinnista kiinnostunut nainen. Asun Helsingissä, toistaiseksi yhdessä poikani ja kissani kanssa. Kirjoitan blogiini mitä mieleeni juolahtaa, joskus ehkä jopa sarkastisestikin. Yritän nauttia elämästä ja sen kaikista puolista täysillä. Koen, että olen kasvanut ihmisenä viimeisten vuosien aikana enemmän kuin koskaan, sen verran on tapahtunut. Uskallan sanoa ääneen ajatukseni, uskallan olla se joka kysyy ja ennen kaikkea uskallan iloita myös muiden puolesta. Juuri nyt koen olevani valmis muutokseen, uuteen suuntaan ja alkuun. Katsotaan mitä elämällä on minulle annettavaa❤️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.